Raci v nálevu
Ingredience
Cukr krupice |
15 g |
Jalovec |
5 g |
Kopr čerstvý |
40 g |
Pepř bílý |
1 g |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
100 ml |
Rak říční |
1 kg |
Sůl |
40 g |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme pivo, přisypeme cukr, sůl, kopr, celý bílý pepř, celý jalovec, přivedeme k varu, provaříme a odstavíme. Nálev necháme louhovat do vychladnutí.
- Před podáváním nálev ohřejeme, vložíme celé raky, povaříme zhruba 5 minut, odstavíme, přendáme do velké polévkové mísy i s nálevem, raky podáváme přímo v nálevu.