Studený rajčatový salát
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
70 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Tvrdá rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostky a dáme do misky. Přidáme oloupanou, na stejné kousky pokrájenou cibuli. Zeleninu polijeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
- Ocet smícháme s vodou, přisypeme cukr, zalijeme rajčata i cibuli. Všechno ještě zlehka promícháme, necháme salát v lednici odležet. Porcujeme do salátových mističek a podáváme.