Studený rajčatový salát

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 70 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvrdá rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostky a dáme do misky. Přidáme oloupanou, na stejné kousky pokrájenou cibuli. Zeleninu polijeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Ocet smícháme s vodou, přisypeme cukr, zalijeme rajčata i cibuli. Všechno ještě zlehka promícháme, necháme salát v lednici odležet. Porcujeme do salátových mističek a podáváme.