Sladkokyselý salát z fazolových lusků
Ingredience
Citronová šťáva |
6 ml |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Fazolové lusky |
800 g |
Křen |
15 g |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zelené fazolové lusky očistíme, vložíme do teplé vody, povaříme do měkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, olejem, posypeme cukrem. Osolíme, opepříme, nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen a vše dobře promícháme.
- V lednici necháme odležet, vychladnout, porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.