Sladkokyselý salát z fazolových lusků

Ingredience


Citronová šťáva 6 ml
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Fazolové lusky 800 g
Křen 15 g
Olej olivový extra panenský 80 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelené fazolové lusky očistíme, vložíme do teplé vody, povaříme do měkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, olejem, posypeme cukrem. Osolíme, opepříme, nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen a vše dobře promícháme.
  2. V lednici necháme odležet, vychladnout, porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.