Kozí sýr se špenátem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 2 krajíc
Cibule 1 ks
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozinky tmavé 50 g
Špenát listový čerstvý 1 kg
Sůl 1 špetka
Sýr kozí 125 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nalijeme víno a naložíme do něj hrozinky, které v misce necháme cca 10 minut. Mezitím připravíme ostatní suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, špenát opláchneme a necháme okapat. Krajíc chleba pokrájíme na kostičky
  2. Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a vlijeme olej. Jako první do pánve prolisujeme jeden stroužek česneku, následně nasypeme chléb. Smažíme cca dvě minuty, dokud není chléb křupavý. Poté ho vyndáme, dáme stranou na ubrousek a necháme okapat.
  3. Opět rozpálíme pánev a prolisujeme do ní druhý stroužek. Přidáme cibuli, smažíme ji dvě minuty. Nyní přidáme do pánve špenát, víno a rozinky. Minutu mícháme na prudkém ohni, vložíme sýr. Vše už jen dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Na talíři smícháme s krutóny a ihned podáváme.