Kozí sýr se špenátem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
2 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozinky tmavé |
50 g |
Špenát listový čerstvý |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
Sýr kozí |
125 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky nalijeme víno a naložíme do něj hrozinky, které v misce necháme cca 10 minut. Mezitím připravíme ostatní suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, špenát opláchneme a necháme okapat. Krajíc chleba pokrájíme na kostičky
- Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a vlijeme olej. Jako první do pánve prolisujeme jeden stroužek česneku, následně nasypeme chléb. Smažíme cca dvě minuty, dokud není chléb křupavý. Poté ho vyndáme, dáme stranou na ubrousek a necháme okapat.
- Opět rozpálíme pánev a prolisujeme do ní druhý stroužek. Přidáme cibuli, smažíme ji dvě minuty. Nyní přidáme do pánve špenát, víno a rozinky. Minutu mícháme na prudkém ohni, vložíme sýr. Vše už jen dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Na talíři smícháme s krutóny a ihned podáváme.