Fazolový salát se sýrem a olivami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
40 ml |
Olivy černé |
50 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 45% |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazolky důkladně opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na cca tři centimetry dlouhé kusy. Pokrájené fazolky dáme do vody, tu osolíme špetkou soli, pět minut vaříme na mírném ohni. Nakonec je zcedíme a dáme stranou.
- Připravíme ostatní suroviny: rajčata krájíme na kostičky, cibuli nadrobno, z papriky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky, olivy rozkrájíme na kolečka.
- Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme olej a prolisujeme česnek. Přidáme papriku, cibuli a dvě minuty smažíme. Vložíme rajčata a za stálého míchání smažíme další dvě minuty. Poté limetkovou šťávu, sůl a pepř dle vlastní chuti, vaříme další čtyři minuty. Na závěr přidáme olivy, nastrouhaný sýr, důkladně promícháme a ihned podáváme.