Fazolový salát se sýrem a olivami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Fazolové lusky zelené 400 g
Limetka 1 ks
Olej olivový 40 ml
Olivy černé 50 g
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 45% 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazolky důkladně opláchneme a necháme okapat. Poté je nakrájíme na cca tři centimetry dlouhé kusy. Pokrájené fazolky dáme do vody, tu osolíme špetkou soli, pět minut vaříme na mírném ohni. Nakonec je zcedíme a dáme stranou.
  2. Připravíme ostatní suroviny: rajčata krájíme na kostičky, cibuli nadrobno, z papriky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky, olivy rozkrájíme na kolečka.
  3. Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, vlijeme olej a prolisujeme česnek. Přidáme papriku, cibuli a dvě minuty smažíme. Vložíme rajčata a za stálého míchání smažíme další dvě minuty. Poté limetkovou šťávu, sůl a pepř dle vlastní chuti, vaříme další čtyři minuty. Na závěr přidáme olivy, nastrouhaný sýr, důkladně promícháme a ihned podáváme.