Dýňová polévka s kardamomem

Ingredience


Dýně 1000 g
Kardamom 10 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Šalotka 160 g
Sezamová pasta 20 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 8 g
Vývar slepičí 1400 ml
Zázvor mletý 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na menší kusy, šalotku oloupeme, pokrájíme nahrubo, zázvor nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, dýni a orestujeme. Přidáme zázvor, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Přilijeme smetanu, vložíme kardamom, sezamovou pastu, podle chuti sůl, pepř, provaříme a polévku rozmixujeme.
  2. Poté ji nalijeme do misek a podáváme.