Jehněčí v listovém těstě

Ingredience


Cibule 1 ks
Jehněčí maso mleté 500 g
Listové těsto 500 g
Olej stolní 300 ml
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata opláchneme od nečistot a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno. Pažitku také nasekáme na drobno.
  2. Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a vlijeme lžičku oleje. Nasypeme do pánve maso, přidáme cibuli, prolisujeme česnek a za stálého míchání opékáme. Po minutě přidáme rajčata, sůl, pepř a pokračujeme v opékání dalších pět minut.
  3. Těsto rozválíme na pracovní ploše. Masovou směs smícháme s pažitkou a dáme do listového těsta. Vše zabalíme, na konci pevně uzavřeme, aby nám nevytékala šťáva.
  4. Do wok pánve opět nalijeme olej a taštičky v něm tři minuty smažíme, dokud není těsto křupavé. Dle potřeby obracíme, před podáváním necháme usušit v ubrousku, abychom pokrm zbavili přebytečného oleje.