Tresčí filety s rýží
Ingredience
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rýže dušená |
400 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 ml |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Treska aljašská |
700 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresčí filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 10 minut. V průběhu pečení filety jednou obrátíme.
- Dušenou rýži promícháme se smetanou, strouhaným Parmezánem, vytvoříme z rýže kopečky, upravíme na talíře, přiložíme upečené tresčí filety a podáváme.