Bezlepkové tuňákové toasty s rajčaty
Ingredience
Cukr krupice |
2 špetka |
Oregano sušené |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
50 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Tuňák v oleji |
100 g |
Veka bezlepková |
80 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme je na drobné kostičky. Očištěnou šalotku pokrájíme nadrobno a spolu s rajčaty ji v misce promícháme se solí, pepřem, cukrem a oreganem. Poté přidáme tuňáka v oleji (i olej) a promícháme.
- Bezlepkovou veku pokrájíme na plátky silné přibližně 1-1.5cm. Ve větší pánvi (nejlépe teflonové) opečeme nasucho plátky veky jen z jedné strany. Plátky vyjmeme a opečenou stranou je položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na každý plátek naneseme lžicí připravenou směs a toasty dáme do předehřáté trouby krátce zapéct (asi 10 minut). Servírujeme teplé.