Bezlepkové tuňákové toasty s rajčaty

Ingredience


Cukr krupice 2 špetka
Oregano sušené 2 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 50 g
Šalotka 1 ks
Sůl 2 špetka
Tuňák v oleji 100 g
Veka bezlepková 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme je na drobné kostičky. Očištěnou šalotku pokrájíme nadrobno a spolu s rajčaty ji v misce promícháme se solí, pepřem, cukrem a oreganem. Poté přidáme tuňáka v oleji (i olej) a promícháme.
  2. Bezlepkovou veku pokrájíme na plátky silné přibližně 1-1.5cm. Ve větší pánvi (nejlépe teflonové) opečeme nasucho plátky veky jen z jedné strany. Plátky vyjmeme a opečenou stranou je položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na každý plátek naneseme lžicí připravenou směs a toasty dáme do předehřáté trouby krátce zapéct (asi 10 minut). Servírujeme teplé.