Hovezí se zeleninou a kešu oříšky

Ingredience


Hovězí kýta 350 g
Limetka 1 ks
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Okurky nakládané 1 ks
Olej rostlinný 40 ml
Olej sezamový 40 ml
Omáčka sójová 40 ml
Ořechy Kešu 40 g
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce si smícháme sůl, pepř a sójovou omáčku se sezamovým olejem. Maso pokrájíme na nudličky a smícháme se směsí v misce. Důkladně promícháme, dáme do ledničky a necháme 30 minut odležet.
  2. Mezitím si stranou nasekáme petržel, kešu nasekáme nadrobno. Okurku pokrájíme na kolečka, která ještě rozpůlíme. Pórek nakrájíme na kolečka.
  3. Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do pánve olej. Poté přidáme maso a za stálého míchání 2-3 minuty opékáme. Dále přidáme všechny zbylé suroviny a opékáme další 2 minuty. Na závěr vložíme šťávu z limetky, pořádně promícháme, další 2 minuty opékáme na prudkém ohni za stálého míchání a ihned poté podáváme.