Hovezí se zeleninou a kešu oříšky
Ingredience
Hovězí kýta |
350 g |
Limetka |
1 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej rostlinný |
40 ml |
Olej sezamový |
40 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Ořechy Kešu |
40 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce si smícháme sůl, pepř a sójovou omáčku se sezamovým olejem. Maso pokrájíme na nudličky a smícháme se směsí v misce. Důkladně promícháme, dáme do ledničky a necháme 30 minut odležet.
- Mezitím si stranou nasekáme petržel, kešu nasekáme nadrobno. Okurku pokrájíme na kolečka, která ještě rozpůlíme. Pórek nakrájíme na kolečka.
- Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do pánve olej. Poté přidáme maso a za stálého míchání 2-3 minuty opékáme. Dále přidáme všechny zbylé suroviny a opékáme další 2 minuty. Na závěr vložíme šťávu z limetky, pořádně promícháme, další 2 minuty opékáme na prudkém ohni za stálého míchání a ihned poté podáváme.