Jednohubky z tresky se zeleninou
Ingredience
Citrony |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej rostlinný |
400 ml |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rýže Basmati |
150 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zeleninová směs jarní - mražená |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži připravíme dle návodu na obalu. Rybu opláchneme, potřeme solí a pepřem a naložíme do citronové šťávy.
- Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní 40 ml oleje. Za stálého míchání cca 4 minuty opékáme zeleninu. Přidáme rýži, nasekanou pažitku, opékáme 1 minutu, a poté dáme stranou.
- Rybu obalíme v klasickém trojobalu. Wok pánev znovu rozpálíme a naplníme olejem. Následně rybu 2-3 minuty smažíme v pánvi. Po vyndání osušíme ubrouskem od přebytečného oleje a podáváme s již hotovou zeleninovou přílohou.