Jednohubky z tresky se zeleninou

Ingredience


Citrony 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej rostlinný 400 ml
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rýže Basmati 150 g
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Zeleninová směs jarní - mražená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži připravíme dle návodu na obalu. Rybu opláchneme, potřeme solí a pepřem a naložíme do citronové šťávy.
  2. Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní 40 ml oleje. Za stálého míchání cca 4 minuty opékáme zeleninu. Přidáme rýži, nasekanou pažitku, opékáme 1 minutu, a poté dáme stranou.
  3. Rybu obalíme v klasickém trojobalu. Wok pánev znovu rozpálíme a naplníme olejem. Následně rybu 2-3 minuty smažíme v pánvi. Po vyndání osušíme ubrouskem od přebytečného oleje a podáváme s již hotovou zeleninovou přílohou.