Jablkový salát s pohankou
Ingredience
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Jablka |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
10 g |
Paprika mletá pálivá |
2 špetka |
Paprika mletá sladká |
3 špetka |
Pohanka |
40 g |
Pórek |
10 g |
Ředkvička |
50 g |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
40 g |
Voda pitná |
1.1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pohanku spaříme v sítu vařící vodou (1 l), okapanou dáme do rendlíku s 1 dl vody a vaříme 10 minut Scedíme přebytečnou tekutinu a pohanku necháme vychladnout. Omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, pokrájíme je na kostičky, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, sýr na kostičky a očištěný pórek na tenká kolečka. Vše, i vychladlou pohanku v míse, smícháme s olivovým olejem, solí a mletou sladkou i pálivou paprikou. Salát podáváme vychlazený.