Jablkový salát s pohankou

Ingredience


Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Jablka 100 g
Olej olivový extra panenský 10 g
Paprika mletá pálivá 2 špetka
Paprika mletá sladká 3 špetka
Pohanka 40 g
Pórek 10 g
Ředkvička 50 g
Sůl 3 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 40 g
Voda pitná 1.1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku spaříme v sítu vařící vodou (1 l), okapanou dáme do rendlíku s 1 dl vody a vaříme 10 minut Scedíme přebytečnou tekutinu a pohanku necháme vychladnout. Omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, pokrájíme je na kostičky, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, sýr na kostičky a očištěný pórek na tenká kolečka. Vše, i vychladlou pohanku v míse, smícháme s olivovým olejem, solí a mletou sladkou i pálivou paprikou. Salát podáváme vychlazený.