Filety z parmice s pomerančovou omáčkou

Ingredience


Fenykl sladký - hlíza 100 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Olej sezamový 25 g
Parmice 600 g
Pomerančová šťáva 200 ml
Šalotka 80 g
Víno bílé 25 ml
Vývar rybí 100 ml
Vývar slepičí 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, fenykl, orestujeme, přilijeme oba vývary, pomerančovou šťávu a necháme vyvařit o polovinu. Osolíme a opepříme podle chuti, rozmixujeme, přilijeme víno, přidáme máslo a odstavíme.
  2. Filety z parmice osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na sezamovém oleji z obou stran dozlatova.
  3. Rybu upravíme na talíře a pokapeme omáčkou.