Filety z parmice s pomerančovou omáčkou
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
100 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Olej sezamový |
25 g |
Parmice |
600 g |
Pomerančová šťáva |
200 ml |
Šalotka |
80 g |
Víno bílé |
25 ml |
Vývar rybí |
100 ml |
Vývar slepičí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, fenykl, orestujeme, přilijeme oba vývary, pomerančovou šťávu a necháme vyvařit o polovinu. Osolíme a opepříme podle chuti, rozmixujeme, přilijeme víno, přidáme máslo a odstavíme.
- Filety z parmice osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na sezamovém oleji z obou stran dozlatova.
- Rybu upravíme na talíře a pokapeme omáčkou.