Fenykl s rybím filé
Ingredience
Fenykl sladký - hlíza |
4 ks |
Filé rybí |
350 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
120 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykl opláchneme od nečistot, rozpůlíme a pokrájíme na nudličky, které vložíme do horké vody, 1 minutu povaříme, vyjmeme a ihned zchladíme ve studené vodě. Dáme stranou a necháme okapat. Petrželku nasekáme nadrobno. Rybu nakrájíme na proužky stejné velikosti, jako jsme učinili u fenyklu. Rajčata nakrájíme na kostičky.
- Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní olej. Fenykl dáme do pánve a 3 minuty za stálého míchání opékáme. Poté vložíme maso a pokračujeme další 3 minuty.
- Do pánve přidáme rajčata, petrželku, víno, smetanu a pepř se solí dle vlastní chuti. Vše povaříme ještě další 3 minuty a ihned poté podáváme.