Vepřové žebírko s pomerančovou salsou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kečup |
150 ml |
Koriandr čerstvý |
40 g |
Limetková šťáva |
25 ml |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Omáčka sójová |
150 ml |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pomeranče |
250 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vepřová žebra |
800 g |
Tymián čerstvý |
15 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme kečup, mletý pepř, prolisovaný česnek, tymián, promícháme a potřeme maso ze všech stran. Necháme 1 hodinu uležet v lednici. Maso přendáme do pekáče, pokapeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.
- Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, které pokrájíme na malé kousky, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme račata, pomeranče, koriandr, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme.
- Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme salsou a podáváme.