Vepřové žebírko s pomerančovou salsou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Kečup 150 ml
Koriandr čerstvý 40 g
Limetková šťáva 25 ml
Olej olivový extra panenský 40 g
Omáčka sójová 150 ml
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 g
Pomeranče 250 g
Rajčata 100 g
Sůl 5 g
Vepřová žebra 800 g
Tymián čerstvý 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme kečup, mletý pepř, prolisovaný česnek, tymián, promícháme a potřeme maso ze všech stran. Necháme 1 hodinu uležet v lednici. Maso přendáme do pekáče, pokapeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.
  2. Rajčata scedíme, nakrájíme nadrobno, pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, které pokrájíme na malé kousky, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme račata, pomeranče, koriandr, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, zakápneme limetkovou šťávou a promícháme.
  3. Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme salsou a podáváme.