Slávky v zeleninovém pyré
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Mušle slávky |
1 kg |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
500 ml |
Vývar rybí |
500 ml |
Citronová šťáva |
25 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vývar, víno, přisypeme slávky a povaříme zhruba 4 minuty. Slávky scedíme a ty, které se neotevřely, vyhodíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme scezená rajčata, řapíkatý celer, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, podusíme 10 minut a rozmixujeme. Jestli je kaše příliš hustá, naředíme ji vývarem z mušlí.
- Na talíře upravíme zeleninové pyré, doprostřed položíme slávky i se skořápkami a podáváme.