Slávky v zeleninovém pyré

Ingredience


Celer řapíkatý 100 g
Mušle slávky 1 kg
Olej olivový extra panenský 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 300 g
Šalotka 80 g
Sůl 5 g
Víno bílé 500 ml
Vývar rybí 500 ml
Citronová šťáva 25 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vývar, víno, přisypeme slávky a povaříme zhruba 4 minuty. Slávky scedíme a ty, které se neotevřely, vyhodíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme scezená rajčata, řapíkatý celer, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, podusíme 10 minut a rozmixujeme. Jestli je kaše příliš hustá, naředíme ji vývarem z mušlí.
  2. Na talíře upravíme zeleninové pyré, doprostřed položíme slávky i se skořápkami a podáváme.