Pečený králík na česneku s anglickou slaninou pro celiaky

Ingredience


Anglická slanina 40 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Králičí maso 240 g
Máslo čerstvé 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 0.5 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z králíka (např. stehna zadní) omyjeme, osušíme, ochutíme solí, drceným kmínem a dáme do pekáčku. Očistíme a omyjeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu do pekáčku. Maso pokryjeme plátky anglické slaniny a másla. Podlijeme 2 dl vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso otáčíme, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka přibližně 90 minut. Před koncem pečení (cca 5 minut) polijeme králíka smetanou.