Pečený králík na česneku s anglickou slaninou pro celiaky
Ingredience
Anglická slanina |
40 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Králičí maso |
240 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.5 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso z králíka (např. stehna zadní) omyjeme, osušíme, ochutíme solí, drceným kmínem a dáme do pekáčku. Očistíme a omyjeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a přidáme k masu do pekáčku. Maso pokryjeme plátky anglické slaniny a másla. Podlijeme 2 dl vody a dáme do předehřáté trouby péct. Během pečení maso otáčíme, podle potřeby podlijeme vodou a pečeme doměkka přibližně 90 minut. Před koncem pečení (cca 5 minut) polijeme králíka smetanou.