Skořicová zmrzlina
Ingredience
Cukr moučkový |
80 g |
Med včelí |
35 g |
Skořice mletá |
12 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
30 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, med, promícháme, postavíme na oheň a necháme zhoustnout. Do misky vložíme žloutky, přilijeme medovou směs z rendlíku a vyšleháme. Přidáme mletou skořici a znovu vyšleháme. Přilijeme smetanu, zakysanou smetanu a opět vyšleháme. Vzniklou hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme na mrazák.
- Hotovou zmrzlinu vyklopíme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.