Skořicová zmrzlina

Ingredience


Cukr moučkový 80 g
Med včelí 35 g
Skořice mletá 12 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 30 ml
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, med, promícháme, postavíme na oheň a necháme zhoustnout. Do misky vložíme žloutky, přilijeme medovou směs z rendlíku a vyšleháme. Přidáme mletou skořici a znovu vyšleháme. Přilijeme smetanu, zakysanou smetanu a opět vyšleháme. Vzniklou hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme na mrazák.
  2. Hotovou zmrzlinu vyklopíme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.