Obalované bezlepkové kotlety s česnekem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Mouka bezlepková 20 g
Olej slunečnicový 0.5 dl
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 4 špetka
Strouhanka bezlepková 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové kotlety 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, mírně naklepeme a okraje na několika místech nařízneme. Maso posypeme solí a pepřem. Očistíme česnek a utřeme ho. V misce česnek rozmícháme s vejcem. Do druhé misky si nasypeme hladkou bezlepkovou mouku a smícháme ji se sladkou paprikou. Do třetí misky dáme bezlepkovou strouhanku. Kotlety nejdříve obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
  2. V pánvi si rozpálíme olej, na něm kotlety smažíme pomalu z každé strany asi 8 minut dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce a teplé servírujeme.