Obalované bezlepkové kotlety s česnekem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Mouka bezlepková |
20 g |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Strouhanka bezlepková |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové kotlety |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, mírně naklepeme a okraje na několika místech nařízneme. Maso posypeme solí a pepřem. Očistíme česnek a utřeme ho. V misce česnek rozmícháme s vejcem. Do druhé misky si nasypeme hladkou bezlepkovou mouku a smícháme ji se sladkou paprikou. Do třetí misky dáme bezlepkovou strouhanku. Kotlety nejdříve obalíme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
- V pánvi si rozpálíme olej, na něm kotlety smažíme pomalu z každé strany asi 8 minut dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce a teplé servírujeme.