Chlebíčky s rajčatovo-cibulovou směsí

Ingredience


Bageta 12 krajíc
Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Bazalka 1 hrst
Česnek 3 stroužek
Cibule červená 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Rajčata 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme horkou vodou, oluopeme je a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V míse smícháme nakrájená rajčata a cibuli s nasekanou bazalkou, olejem, octem a polovinou česneku, směs podle chuti opepříme a osolíme.
  2. Plátky bagety potřeme zbývajícím česnekem a máslem, v troubě předehřáté na 200°C je opečeme dozlatova.
  3. Na horké plátky opečené bagety rozdělíme rajčatovo-cibulovou směs a ihned podáváme.