Chlebíčky s rajčatovo-cibulovou směsí
Ingredience
Bageta |
12 krajíc |
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme horkou vodou, oluopeme je a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V míse smícháme nakrájená rajčata a cibuli s nasekanou bazalkou, olejem, octem a polovinou česneku, směs podle chuti opepříme a osolíme.
- Plátky bagety potřeme zbývajícím česnekem a máslem, v troubě předehřáté na 200°C je opečeme dozlatova.
- Na horké plátky opečené bagety rozdělíme rajčatovo-cibulovou směs a ihned podáváme.