Sledi smažení v pikantní směsi

Ingredience


Citrony 1 ks
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 5 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 hrst
Sleď čerstvý 600 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji najemno. Citron omyjeme a nakrájíme na klínky. Ryby očistíme, omyjeme a osušíme.
  2. V míse smícháme mouku, pepř, sůl a koriandr, a poté ve směsi obalíme sledě.
  3. V pánvi rozpálíme olej a obalené ryby v něm smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené necháme na papírovém ubrousku okapat. Do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou petrželku a krátce osmažíme.
  4. Od oleje okapané ryby rozdělíme na servírovací talíře, posypeme petrželkou, přidáme klínky citronu a podáváme.