Sledi smažení v pikantní směsi
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Sleď čerstvý |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji najemno. Citron omyjeme a nakrájíme na klínky. Ryby očistíme, omyjeme a osušíme.
- V míse smícháme mouku, pepř, sůl a koriandr, a poté ve směsi obalíme sledě.
- V pánvi rozpálíme olej a obalené ryby v něm smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené necháme na papírovém ubrousku okapat. Do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou petrželku a krátce osmažíme.
- Od oleje okapané ryby rozdělíme na servírovací talíře, posypeme petrželkou, přidáme klínky citronu a podáváme.