Uzený losos s bramborami a chřestem

Ingredience


Brambory 400 g
Chřest zelený 200 g
Kopr čerstvý 1 hrst
Losos uzený 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzeného lososa nakrájíme na tenké plátky. Kopr opláchneme studenou vodou, okapaný najemno nasekáme, a poté v misce smícháme se zakysanou smetanou, opepříme a osolíme. Brambory důkladně očistíme, oškrábeme a omyjeme. Chřest očistíme a opláchneme studenou vodou a odkrojíme z něj tvrdé konce.
  2. V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme doměkka brambory. Chřest v druhém hrnci v osolené vařící vodě krátce povaříme tak, aby byl měkký, ale zůstal křupavý. Uvařené brambory i chřest slijeme a necháme krátce okapat.
  3. Na servírovací talíře rozložíme brambory a chřest, přidáme k nim plátky lososa a smetanu s koprem a podáváme.