Pěna z bezinkového sirupu
Ingredience
Agar |
1 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Sirup bezinkový |
100 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 1 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do rendlíku nalijeme bezinkový sirup, přidáme agar a zahřejeme, aby se agar rozpustil. Do misky vložíme žloutky, přisypeme cukr a utřeme. Přilijeme sirup s agarem, zakysanou smetanu a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který opatrně přimícháme s bezinkové směsi. Ze smetany vyšleháme šlehačku a také ji opatrně zamícháme do bezinkové směsi. Vzniklou pěnu nalijeme do mističek, a poté dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.