Müsli s medem bez ořechů

Ingredience


Banány 85 g
Corn flakes - kukuřičné 55 g
Dýňová semínka 45 g
Jogurt bílý 250 ml
Křížaly (sušená jablka) 45 g
Maliny 85 g
Med včelí 85 g
Meruňky 55 g
Olej z pšeničných klíčků 4 polévková lžíce
Rozinky tmavé 85 g
Rýže pufovaná 30 g
Vločky otrubové 85 g
Vločky ovesné 170 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem.
  2. Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
  3. Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
  4. Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například s malinami, s pokrájeným banánem. Servírujeme s jogurtem.