Müsli s medem bez ořechů
Ingredience
Banány |
85 g |
Corn flakes - kukuřičné |
55 g |
Dýňová semínka |
45 g |
Jogurt bílý |
250 ml |
Křížaly (sušená jablka) |
45 g |
Maliny |
85 g |
Med včelí |
85 g |
Meruňky |
55 g |
Olej z pšeničných klíčků |
4 polévková lžíce |
Rozinky tmavé |
85 g |
Rýže pufovaná |
30 g |
Vločky otrubové |
85 g |
Vločky ovesné |
170 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu si předehřejeme na 180 ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečicí papír. Potřeme papír zlehka olejem.
- Do menší misky vlijeme med. Nemá-li dostatečně tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
- Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečicí papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150 ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladit. Pokud se připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
- Před podáváním vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, například s malinami, s pokrájeným banánem. Servírujeme s jogurtem.