Müsli s medem bezlepkové
Ingredience
Dýňová semínka |
45 g |
Jahody zahradní |
85 g |
Jogurt bílý |
250 ml |
Křížaly (sušená jablka) |
45 g |
Mandarinky |
1 ks |
Mandle plátky |
30 g |
Meruňky sušené |
55 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
45 g |
Oříšky piniové |
45 g |
Pistácie |
45 g |
Pohanka |
85 g |
Rozinky tmavé |
85 g |
Rýžové otruby |
30 g |
Vločky ovesné |
55 g |
Vločky rýžové |
170 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu si předehřejeme na 180ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečící papír. Potřeme papír zlehka olejem.
- Do menší misky vlijeme med. Nemá-li tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
- Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečící papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Pokud se müsli připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
- Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Před podáváním rýžové vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, např. s jahodami a mandarinkou. Servírujeme s jogurtem.