Müsli s medem bezlepkové

Ingredience


Dýňová semínka 45 g
Jahody zahradní 85 g
Jogurt bílý 250 ml
Křížaly (sušená jablka) 45 g
Mandarinky 1 ks
Mandle plátky 30 g
Meruňky sušené 55 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Ořechy lískové 45 g
Oříšky piniové 45 g
Pistácie 45 g
Pohanka 85 g
Rozinky tmavé 85 g
Rýžové otruby 30 g
Vločky ovesné 55 g
Vločky rýžové 170 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 180ºC. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečící papír. Potřeme papír zlehka olejem.
  2. Do menší misky vlijeme med. Nemá-li tekutou konzistenci, mírně ho zahřejeme. Jakmile je med dostatečně tekutý, vsypeme do něho ovesné vločky a zlehka promícháváme, aby na sebe nabalily vrstvu medu.
  3. Tenkou vrstvu obalených vloček rozprostřeme na pečící papír potřený olejem. Vložíme do trouby a pečeme při 150ºC, dokud vločky nezezlátnou, tedy asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Pokud se müsli připravují dopředu do zásoby, je nutné vložit je na místo, kam nepřichází vzduch.
  4. Lískové oříšky opražíme na suché pánvi. Před podáváním rýžové vločky promícháme s dalšími ingrediencemi, sezónním ovocem, např. s jahodami a mandarinkou. Servírujeme s jogurtem.