Rýžový dezert s pistáciemi
Ingredience
Cukr krupice |
15 g |
Cukr vanilka |
10 g |
Máslo čerstvé |
5 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Pistácie |
60 g |
Pomerančová kůra |
10 g |
Rýže Basmati |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda z pomerančových květů |
20 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, vanilkový cukr, strouhanou pomerančovou kůru a velmi zvolna vaříme asi 25 minut. Žloutek rozkvedláme s vodou z pomerančových květů, přilijeme k rýži a ještě krátce povaříme. Hrnec odstavíme, do rýže vmícháme máslo, pistácie, rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.