Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem

Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem - obrázek

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice bezlepková 1.5 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 4 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřové kotlety 400 g
Brambory 500 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou. Očištěné 2 menší cibule nakrájíme na tenká kolečka. Dvě vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Brambory si rozdělíme na 2 části. Pekáček vytřeme olejem, na dno poklademe polovinu plátků brambor a poklademe na ně plátky z jedné cibule. Na ni položíme plátky masa, na maso plátky cibule a druhou polovinu pokrájených brambor. V misce si rozmícháme ve smetaně 1.5 lžičky bezlepkové hořčice. Poté přelijeme povrch brambor ochucenou smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 40 minut. Horké upečené brambory posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.