Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice bezlepková |
1.5 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
4 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřové kotlety |
400 g |
Brambory |
500 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou. Očištěné 2 menší cibule nakrájíme na tenká kolečka. Dvě vepřové kotlety bez kosti naklepeme, osolíme a opepříme.
- Brambory si rozdělíme na 2 části. Pekáček vytřeme olejem, na dno poklademe polovinu plátků brambor a poklademe na ně plátky z jedné cibule. Na ni položíme plátky masa, na maso plátky cibule a druhou polovinu pokrájených brambor. V misce si rozmícháme ve smetaně 1.5 lžičky bezlepkové hořčice. Poté přelijeme povrch brambor ochucenou smetanou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 40 minut. Horké upečené brambory posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.