Mléčná polévka s řeřichou a kaviárem
Ingredience
Brambory |
200 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Kaviár |
20 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
80 g |
Sůl |
5 g |
Zakysaná smetana |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, řeřichu a bylinky posekáme najemno, brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Přisypeme brambory, řeřichu, bylinky, osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Polévku odstavíme, rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu, rozdělíme do misek a doprostřed každé misky vložíme lžičku kaviáru.