Mléčná polévka s řeřichou a kaviárem

Ingredience


Brambory 200 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 50 g
Kaviár 20 g
Máslo čerstvé 25 g
Mléko polotučné 400 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 80 g
Sůl 5 g
Zakysaná smetana 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, řeřichu a bylinky posekáme najemno, brambory oloupeme a rozkrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Přisypeme brambory, řeřichu, bylinky, osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Polévku odstavíme, rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu, rozdělíme do misek a doprostřed každé misky vložíme lžičku kaviáru.