Americké lívance pro alergiky bez mléka

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mléko sójové 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Olej z pšeničných klíčků 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Maliny 200 g
Sirup javorový 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
  2. Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství sójového mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek sójového mléka.
  3. Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
  4. Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.