Americké lívance pro alergiky bez mléka
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mléko sójové |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Olej z pšeničných klíčků |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Maliny |
200 g |
Sirup javorový |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
- Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství sójového mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek sójového mléka.
- Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
- Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.