Bramborový nákyp s vepřovými filety

Ingredience


Brambory 300 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Olej slunečnicový 80 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 3 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Vejce slepičí 3 ks
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na stejně silné plátky. Pečicí formu dobře vymažeme máslem, na dno naskládáme připravené bramborové plátky.
  2. Povrch brambor posypeme špetkou soli, pepřem, nasekanou petrželovou natí, česnekem, na tenké proužky nakrájenou cibuli.
  3. Smetanu smícháme s rozkvedlanými vejci, půlkou přelijeme brambory a vložíme do nahřáté trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 25 minut.
  4. Očistíme cuketu, pokrájíme na tenké kolečka, naskládáme na brambory. Ochutíme solí, pepřem, přelijeme zbylou smetanou s vejci a vrátíme opět na 10 minut do trouby.
  5. Vepřové maso nakrájíme na 6 stejných plátků, osolíme, opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Vytáhneme pečicí formu z trouby, opečené masové filety naskládáme na povrch cuket, posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme zpátky do trouby a zapečeme ještě 10 - 15 minut.
  6. Po vytažení z trouby necháme 10 minut jídlo odpočinout. Rozdělíme na 6 porcí, které pokládáme na jednotlivé talíře.