Bramborový nákyp s ananasem
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Brambory |
1 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Kapie |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
150 g |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V osolené vodě uvařené brambory scedíme, nakrájíme na stejné plátky. Naskládáme je do pečící formy vymazané máslem, posypeme solí, pepřem,
- V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na tenké proužky nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky pokrájený česnek. Vložíme mleté maso, přidáme na tenké plátky rozkrájenou kapii, drobně nasekanou chilli papričku, vše dohromady podusíme. Masovou směs rozložíme na brambory. Smetanu rozkvedláme s vejci, přelijeme povrch mletého masa.
- Ananas oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a skládáme na maso. Posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.
- Hotové jídlo dělíme na jednotlivé talíře a podáváme.