Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Husa domácí |
1200 g |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
3 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vepřová krkovička |
1500 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Husu zbavenou křídel omyjeme, osušíme a zcela vykostíme. Z vepřové krkovice polovinu masa nakrájíme na kostičky, v míse promícháme se lžičkou soli a drceného kmínu. Zbylou část masa s cibulí, česnekem, játry a žaludkem umeleme, přidáme k nakrájenému masu. Do směsi vmícháme hladkou mouku, bílky, opepříme, podle chuti přidáme ještě sůl a drcený kmín, dobře spolu prohněteme.
- Vykostěnou husu rozložíme na vál, silnější části naklepeme a na maso navrstvíme mletou směs. Maso sešijeme, převážeme potravinářským provázkem, zformujeme na úhledný balíček a osolíme. Kosti i křídla použijeme na vývar.
- Plněnou husu přeneseme na pekáč, přelijeme sádlem a cca 3 hodiny bez podlévání zvolna pečeme. Upečenou husu necháme na pekáči 2 hodiny vystydnout, pak zabalíme pevně do pergamenu a za dalších 6 hodin dáme do chladničky přes noc vychladit.
- Druhý den husu rozbalíme, zbavíme provázku a nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře.