Pečená roláda z husy plněná masovou nádivkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Husa domácí 1200 g
Kmín drcený 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 150 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 3 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vepřová krkovička 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husu zbavenou křídel omyjeme, osušíme a zcela vykostíme. Z vepřové krkovice polovinu masa nakrájíme na kostičky, v míse promícháme se lžičkou soli a drceného kmínu. Zbylou část masa s cibulí, česnekem, játry a žaludkem umeleme, přidáme k nakrájenému masu. Do směsi vmícháme hladkou mouku, bílky, opepříme, podle chuti přidáme ještě sůl a drcený kmín, dobře spolu prohněteme.
  2. Vykostěnou husu rozložíme na vál, silnější části naklepeme a na maso navrstvíme mletou směs. Maso sešijeme, převážeme potravinářským provázkem, zformujeme na úhledný balíček a osolíme. Kosti i křídla použijeme na vývar.
  3. Plněnou husu přeneseme na pekáč, přelijeme sádlem a cca 3 hodiny bez podlévání zvolna pečeme. Upečenou husu necháme na pekáči 2 hodiny vystydnout, pak zabalíme pevně do pergamenu a za dalších 6 hodin dáme do chladničky přes noc vychladit.
  4. Druhý den husu rozbalíme, zbavíme provázku a nití, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře.