Grilovaný kapr na česneku
Ingredience
Kapr obecný |
300 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
20 g |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očistíme česnek s cibulí. Česnek utřeme se solí, cibuli pokrájíme na velmi drobné kostičky. Česnek dáme do misky, přidáme olej, cibuli, mletý kmín, pepř a směs dobře promícháme. Filety kapra bez kůže potřeme připravenou směsí a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.
- Gril rozpálíme na teplotu asi 300°C. Filety z kapra bez kůže (nejlépe ve tvaru podkovy), před grilováním potřeme rozehřátým sádlem. Během grilování kapra otáčíme, potíráme sádlem.