Grilovaný kapr na česneku

Ingredience


Kapr obecný 300 g
Sádlo škvařené 20 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 20 g
Kmín mletý 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme česnek s cibulí. Česnek utřeme se solí, cibuli pokrájíme na velmi drobné kostičky. Česnek dáme do misky, přidáme olej, cibuli, mletý kmín, pepř a směs dobře promícháme. Filety kapra bez kůže potřeme připravenou směsí a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.
  2. Gril rozpálíme na teplotu asi 300°C. Filety z kapra bez kůže (nejlépe ve tvaru podkovy), před grilováním potřeme rozehřátým sádlem. Během grilování kapra otáčíme, potíráme sádlem.