Rybí polévka s pivem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 100 g
Losos - filety 80 g
Máslo čerstvé 25 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Sůl 6 g
Treska aljašská 100 g
Tymián čerstvý 4 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 350 ml
Zakysaná smetana 40 g
Zelenina kořenová 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo, rybí filety pokrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory, kořenovou zeleninu a osmahneme. Zalijeme vývarem, pivem, přidáme tymián, bobkový list a povaříme 15 minut. Nyní přidáme kostky ryby a vaříme dalších 5 minut. Polévku odstavíme, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme zakysanou smetanu, rozkvedlané žloutky a podáváme.