Rybí polévka s pivem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
100 g |
Losos - filety |
80 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Sůl |
6 g |
Treska aljašská |
100 g |
Tymián čerstvý |
4 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
350 ml |
Zakysaná smetana |
40 g |
Zelenina kořenová |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo, rybí filety pokrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme brambory, kořenovou zeleninu a osmahneme. Zalijeme vývarem, pivem, přidáme tymián, bobkový list a povaříme 15 minut. Nyní přidáme kostky ryby a vaříme dalších 5 minut. Polévku odstavíme, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme zakysanou smetanu, rozkvedlané žloutky a podáváme.