Tagliatelle s čerstvými fíky

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Fíky čerstvé 250 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 10 g
Sýr Parmezán 300 g
Tagliatelle 350 g
Vaječný žloutek slepičí 100 g
Víno Marsala 200 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zhruba 200 g Parmezánu nakrájíme na kostičky, zbytek nastrouháme. Nasekáme bazalku. Čerstvé fíky pokrájíme na kousky, zalijeme Marsalou a necháme odpočívat asi 30 minut.
  2. Přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, ponecháme si několik lžic vody z vaření těstovin, těstoviny necháme vykapat.
  3. Rozšleháme žloutky, přidáme fíky, sůl, pepř, vše smícháme s těstovinami, přidáme nakrájený Parmezán, bazalku, vodu z těstovin a znova zamícháme. Podáváme na nahřátých talířích, posypané Parmezánem.