Tagliatelle s čerstvými fíky
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Fíky čerstvé |
250 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Parmezán |
300 g |
Tagliatelle |
350 g |
Vaječný žloutek slepičí |
100 g |
Víno Marsala |
200 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zhruba 200 g Parmezánu nakrájíme na kostičky, zbytek nastrouháme. Nasekáme bazalku. Čerstvé fíky pokrájíme na kousky, zalijeme Marsalou a necháme odpočívat asi 30 minut.
- Přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, ponecháme si několik lžic vody z vaření těstovin, těstoviny necháme vykapat.
- Rozšleháme žloutky, přidáme fíky, sůl, pepř, vše smícháme s těstovinami, přidáme nakrájený Parmezán, bazalku, vodu z těstovin a znova zamícháme. Podáváme na nahřátých talířích, posypané Parmezánem.