Husí cassoulet po bretaňsku

Ingredience


Česnek 12 stroužek
Cibule 3 ks
Fazole 500 g
Husa domácí 1500 g
Klobása uzená 250 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Sádlo škvařené 150 g
Strouhanka 100 g
Sůl 2 polévková lžíce
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slané vodě uvaříme fazole, které jsme namočili den předem.
  2. Z husy odřízneme konce křídel, očistíme ji, umyjeme, osušíme, osolíme a bez podlévání vodou upečeme na sádle.
  3. Sádlo, které se z husy vypeklo, slijeme do hrnku.
  4. Na polovině slitého sádla do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme klobásu, pokrájenou na kolečka, lisovaný česnek, rajský protlak, vařené fazole i s vodou, ve které jsme je vařili. Osolíme, opepříme a vše povaříme.
  5. Husu nasekáme na 12 dílů, které vložíme zpět do šťávy na pekáč, navršíme na ně připravenou fazolovou směs, posypeme strouhankou a dáme na 20 minut do trouby zapéct.
  6. Podáváme bez přílohy v nádobě, ve které jsme cassoulet pekli.