Husí cassoulet po bretaňsku
Ingredience
Česnek |
12 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Fazole |
500 g |
Husa domácí |
1500 g |
Klobása uzená |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
150 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 210 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Ve slané vodě uvaříme fazole, které jsme namočili den předem.
- Z husy odřízneme konce křídel, očistíme ji, umyjeme, osušíme, osolíme a bez podlévání vodou upečeme na sádle.
- Sádlo, které se z husy vypeklo, slijeme do hrnku.
- Na polovině slitého sádla do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme klobásu, pokrájenou na kolečka, lisovaný česnek, rajský protlak, vařené fazole i s vodou, ve které jsme je vařili. Osolíme, opepříme a vše povaříme.
- Husu nasekáme na 12 dílů, které vložíme zpět do šťávy na pekáč, navršíme na ně připravenou fazolovou směs, posypeme strouhankou a dáme na 20 minut do trouby zapéct.
- Podáváme bez přílohy v nádobě, ve které jsme cassoulet pekli.