Těstovinové placičky
Ingredience
Cibulka jarní |
5 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
Těstoviny Spaghettini |
400 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vroucí osolené vody vhodíme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat.
- Očistíme jarní cibulku a nakrájíme na tenké plátky. Nastrouháme Parmezán, rozšleháme vejce s trochou soli, pepře, spolu s cibulkou smícháme s těstovinami. Dle chutí osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozpustíme polovinu másla a dáme na pánev 4 kovové kroužky, do kterých rozdělíme asi polovinu těstovinové směsi. Po obou stranách opečeme do zlatova. Stejně zpracujeme i zbytek směsi.