Rybí nákype se sýrem Feta
Ingredience
Créme fraiche |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Okouník mořský |
800 g |
Olivy nakládané |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
400 g |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pórek nakrájíme na tenká kolečka, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Důkladně omyté a osušené filety okouna rozkrájíme na stejné porce. Posypeme solí, pepřem, naskládáme je na pórek. Potom dáme na tenké plátky pokrájená rajčata, na ně poklademe na plátky nakrájený sýr Feta.
- Crème fraiche vyšleháme na hladkou omáčku a přelijeme jí suroviny v pekáči. Na povrch ještě naskládáme zbylý sýr Feta a olivy. Vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 200 stupňové teplotě přibližně 35 minut.