Pstruh po mlynářsku pro celiaky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Grilovací koření bezlepkové |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
40 g |
Olej slunečnicový |
0.4 dl |
Pstruh |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Kerblík |
1.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Dobře očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme. Po stranách pstruhy nařízneme (1-2 řezy každé strany). Pstruhy posypeme solí, bezlepkovým dochucovacím kořením a pokapeme je citrónovou šťávou. Poté pstruhy necháme odležet asi 30 minut. Před smažením je obalíme v bezlepkové mouce. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a pstruhy z každé strany osmažíme dozlatova. Vyjmeme je z tuku a dáme do vyhřáté mísy.
- Omytý kerblík drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme máslo, do kterého přimícháme citrónovou šťávu a kerblík. Ochuceným máslem potřeme pstruhy a podáváme.