Pstruh po mlynářsku pro celiaky

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Grilovací koření bezlepkové 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka bezlepková 40 g
Olej slunečnicový 0.4 dl
Pstruh 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Kerblík 1.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osušíme. Po stranách pstruhy nařízneme (1-2 řezy každé strany). Pstruhy posypeme solí, bezlepkovým dochucovacím kořením a pokapeme je citrónovou šťávou. Poté pstruhy necháme odležet asi 30 minut. Před smažením je obalíme v bezlepkové mouce. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a pstruhy z každé strany osmažíme dozlatova. Vyjmeme je z tuku a dáme do vyhřáté mísy.
  2. Omytý kerblík drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme máslo, do kterého přimícháme citrónovou šťávu a kerblík. Ochuceným máslem potřeme pstruhy a podáváme.