Candát v sezamovém semínku

Ingredience


Candát obecný 400 g
Cibule 2 ks
Ocet vinný 20 ml
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sezam - semena 100 g
Štěrbák zahradní 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme worcester, sůl a pepř. Filet pokrájíme na cca 3 centimetrové plátky a potřeme směsí z misky. Následně maso obalíme v sezamovém semínku. Cibuli nakrájíme na drobno. Endivii důkladně opláchneme od nečistot a nakrájíme na nudličky.
  2. Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Maso ve woku minutu opékáme, následně vyndáme a necháme v ubrousku okapat.
  3. Mezitím si do pánve dáme cibuli a jeden prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme a po minutě přidáme endivii s octem. Opékáme další dvě minuty, přidáme k masu a ihned podáváme.