Candát v sezamovém semínku
Ingredience
Candát obecný |
400 g |
Cibule |
2 ks |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sezam - semena |
100 g |
Štěrbák zahradní |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme worcester, sůl a pepř. Filet pokrájíme na cca 3 centimetrové plátky a potřeme směsí z misky. Následně maso obalíme v sezamovém semínku. Cibuli nakrájíme na drobno. Endivii důkladně opláchneme od nečistot a nakrájíme na nudličky.
- Wok pánev rozpálíme a nalijeme do pánve olej. Maso ve woku minutu opékáme, následně vyndáme a necháme v ubrousku okapat.
- Mezitím si do pánve dáme cibuli a jeden prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme a po minutě přidáme endivii s octem. Opékáme další dvě minuty, přidáme k masu a ihned podáváme.