Casarecce s čekankou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Čekanka |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
10 g |
Těstoviny Casarecce |
400 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odstraníme vnější listy čekanky, zbytek opláchneme a nakrájíme na proužky. Oloupeme cibuli, nasekáme na malé kousky. Slaninu krájíme na menší kostky.
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpustíme máslo, opečeme na něm slaninu, přidáme podusit cibuli a nakonec čekanku. Vše dusíme za stálého míchání asi 2 minuty. Dle chutí osolíme a opepříme.
- Slijeme těstoviny přes síto, necháme okapat a dáme na mísu. Přimícháme čekankovou směs a poté předem rozšlehané žloutky. Vše důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme a hned podáváme na vyhřátých talířích.