Casarecce s čekankou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Čekanka 250 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 10 g
Těstoviny Casarecce 400 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odstraníme vnější listy čekanky, zbytek opláchneme a nakrájíme na proužky. Oloupeme cibuli, nasekáme na malé kousky. Slaninu krájíme na menší kostky.
  2. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo, opečeme na něm slaninu, přidáme podusit cibuli a nakonec čekanku. Vše dusíme za stálého míchání asi 2 minuty. Dle chutí osolíme a opepříme.
  4. Slijeme těstoviny přes síto, necháme okapat a dáme na mísu. Přimícháme čekankovou směs a poté předem rozšlehané žloutky. Vše důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme a hned podáváme na vyhřátých talířích.