Kapr na italský způsob

Ingredience


Kapr obecný 300 g
Máslo čerstvé 10 g
Mléko polotučné 30 ml
Mouka bezlepková 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Protlak rajčatový 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené 2 porce kapra bez kůže ( filety ) osolíme, ochutíme pepřem, obalíme v bezlepkové mouce a vložíme do pekáčku. V mléku rozmícháme bezlepkový rajský protlak, směsí kapra přelijeme. Ještě kapra polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Mísu s kaprem vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme přibližně 2 -25 minut dozlatova.