Kapr na italský způsob
Ingredience
Kapr obecný |
300 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko polotučné |
30 ml |
Mouka bezlepková |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Protlak rajčatový |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté a osušené 2 porce kapra bez kůže ( filety ) osolíme, ochutíme pepřem, obalíme v bezlepkové mouce a vložíme do pekáčku. V mléku rozmícháme bezlepkový rajský protlak, směsí kapra přelijeme. Ještě kapra polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Mísu s kaprem vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme přibližně 2 -25 minut dozlatova.