Tagliatelle se zeleným chřestem a avokádem
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Chřest zelený |
12 ks |
Cibule červená |
2 ks |
Citronová šťáva |
8 polévková lžíce |
Cuketa |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
8 polévková lžíce |
Olivy černé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
15 g |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Tagliatelle |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme chřest, oloupeme spodní část stonku, odkrojíme dřevnatou část a povaříme 10 minut v osolené vodě. Slijeme přes síto, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme na kousky.
- Do vroucí osolené vody vhodíme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. slijeme přes síto, necháme okapat.
- Mezitím opláchneme a nakrájíme cukety na plátky. Rozpůlíme avokádo, vyjmeme pecku, odstraníme slupku, rozkrájíme na kostky, které okamžitě pokapeme citrónovou šťávou, aby ovoce nezhnědlo. Nasekáme petrželovou nať.
- Zbylou šťávu smícháme s olivovým olejem a přidáme do hrnce, kde smícháme těstoviny, cukety, cibule, chřest, avokádo, vypeckované olivy a petrželovou nať. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným Parmezánem.