Tagliatelle se zeleným chřestem a avokádem

Ingredience


Avokádo 2 ks
Chřest zelený 12 ks
Cibule červená 2 ks
Citronová šťáva 8 polévková lžíce
Cuketa 2 ks
Olej olivový extra panenský 8 polévková lžíce
Olivy černé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 15 g
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Tagliatelle 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme chřest, oloupeme spodní část stonku, odkrojíme dřevnatou část a povaříme 10 minut v osolené vodě. Slijeme přes síto, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme na kousky.
  2. Do vroucí osolené vody vhodíme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. slijeme přes síto, necháme okapat.
  3. Mezitím opláchneme a nakrájíme cukety na plátky. Rozpůlíme avokádo, vyjmeme pecku, odstraníme slupku, rozkrájíme na kostky, které okamžitě pokapeme citrónovou šťávou, aby ovoce nezhnědlo. Nasekáme petrželovou nať.
  4. Zbylou šťávu smícháme s olivovým olejem a přidáme do hrnce, kde smícháme těstoviny, cukety, cibule, chřest, avokádo, vypeckované olivy a petrželovou nať. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným Parmezánem.