Pesto omáčka na bezlepkové těstoviny

Ingredience


Bazalka 2 g
Česnek 2 stroužek
Olej olivový extra panenský 1.25 dl
Oříšky piniové 30 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V teflonové pánvi opražíme nasucho 30 g piniových oříšků. Omyjeme 2 g čersvých lístků bazalky (2 hrnky) a necháme je okapat. Bylinky a oříšky dáme do mixéru s nadrobno 2 pokrájenými stroužky česneku, 1/2 lžičkou soli a 3 lžícemi Parmezánu a vše rozmixujeme na kaši. Pomalu přiléváme 1,25 dl extra olivového oleje a mixujeme do doby, kdy nám vznikne zelená pasta - omáčka pesto.