Pesto omáčka na bezlepkové těstoviny
Ingredience
Bazalka |
2 g |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
1.25 dl |
Oříšky piniové |
30 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V teflonové pánvi opražíme nasucho 30 g piniových oříšků. Omyjeme 2 g čersvých lístků bazalky (2 hrnky) a necháme je okapat. Bylinky a oříšky dáme do mixéru s nadrobno 2 pokrájenými stroužky česneku, 1/2 lžičkou soli a 3 lžícemi Parmezánu a vše rozmixujeme na kaši. Pomalu přiléváme 1,25 dl extra olivového oleje a mixujeme do doby, kdy nám vznikne zelená pasta - omáčka pesto.