Sýrový nákyp s červeným kysaným lelím

Ingredience


Brambory 800 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Anglická slanina 200 g
Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Pórek 20 g
Sůl 1 špetka
Zelí červené - sterilizované 500 g
Kari koření 0.5 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 150 g
Vejce slepičí 3 ks
Veka 12 krajíc
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené kysané zelí scedíme a necháme okapat. V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory ve slupce. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na stejně tenké plátky.
  2. Ve velké pánvi osmahneme drobně pokrájenou anglickou slaninu do křupava. Přidáme na tenké plátky rozkrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Poté vložíme okapané zelí, drobně nasekanou petrželovou nať, pórek, kopr. Chvilku podusíme, ochutíme solí, pepřem.
  3. Na dno dobře máslem vymazané pečicí formy rozložíme připravené krájené brambory, následovně rozložíme zelí.
  4. Ve vhodné nádobě rozkvedláme vejce, dochutíme kari kořením, solí, pepře. Ve vajíčkové směsi obalíme na tenké plátky nakrájenou veku. Pokládáme na povrch brambor. Na obalenou veku naskládáme na tenké kousky pokrájený sýr.
  5. Vše zalijeme smetanou, dochucenou jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 35 minut.
  6. Hotový nákyp krájíme na porce. Pokládáme je na teplé talíře a podáváme.