Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů

Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr třtinový 45 g
Jablka 2 ks
Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 175 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 225 g
Rozinky tmavé 55 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství, určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. V misce smícháme mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.
  3. Přidáme máslo, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.
  4. Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
  5. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.