Muffiny s jablky pro alergiky bez vajec a ořechů
Ingredience
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
45 g |
Jablka |
2 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
175 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
225 g |
Rozinky tmavé |
55 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Na plech položíme 12 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství, určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- V misce smícháme mouku, cukr, sůl a kypřicí prášek se skořicí.
- Přidáme máslo, mléko a rozinky. Omyjeme, oloupeme a nastrouháme jablka, jablečnou směs vmícháme do těsta. Promícháme.
- Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
- Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem.