Muffiny borůvkové pro alergiky na laktózu

Ingredience


Borůvky 100 g
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Cukr moučkový 55 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Margarín 55 g
Mléko sójové 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 225 g
Skořice mletá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. V pekáčku rozehřejeme margarín, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  3. V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.
  4. Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme sójové mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a rozšlehané vejce. Promícháme v těsto a přidáme do něj omyté borůvky.
  5. Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
  6. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.