Borůvkové muffiny pro alergiky na vejce a ořechy
Ingredience
Borůvky |
100 g |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Cukr moučkový |
55 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
55 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
225 g |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
- V pekáčku rozehřejeme máslo, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.
- Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt. Bramborový škrob rozmícháme ve vodě a přidáme do těsta. Promícháme a vsypeme do těsta omyté borůvky.
- Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
- Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.