Borůvkové muffiny pro alergiky na vejce a ořechy

Ingredience


Borůvky 100 g
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Cukr moučkový 55 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 55 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 225 g
Skořice mletá 1 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na plech položíme 6 košíčků na muffiny nebo použijeme speciální plech přímo s košíčky. Vymažeme formičky máslem, které odebereme z množství určeného na těsto. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
  2. V pekáčku rozehřejeme máslo, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  3. V misce smícháme mouku, sůl a kypřicí prášek. Přidáme cukr, dvě lžíce cukru necháme stranou na posypání upečených muffinů.
  4. Uprostřed moučné směsi vytvoříme důlek, do kterého vlijeme mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt. Bramborový škrob rozmícháme ve vodě a přidáme do těsta. Promícháme a vsypeme do těsta omyté borůvky.
  5. Těsto vložíme do vymazaných košíčků na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C celkem 20 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nezískají nazlátlou barvu.
  6. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme z košíčků a vlažné podáváme posypané moučkovým cukrem a skořicí.