Šalvějové rizoto

Ingredience


Cibule 120 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Rýže loupaná 120 g
Šalvěj čerstvá 15 g
Sůl 6 g
Šunka parmská 40 g
Sýr Parmezán 60 g
Vývar slepičí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, Parmezán pokrájíme na tenké plátky, parmskou šunku na proužky. Vývar nalijeme do rendlíku a zahřejeme. Přidáme lístky máty a necháme louhovat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme polovinou vývaru se šalvějí a za stálého míchámí zvolna vaříme. Až se vývar zcela vsákne, přilijeme druhou polovinu. Vaříme až do úplného vstřebání vývaru. Hrnec odstavíme, přimícháme máslo, podle chuti osolíme a opepříme. Proužky šunky smícháme s rýží, upravíme na talíře a obložíme plátky Parmezánu.