Šalvějové rizoto
Ingredience
Cibule |
120 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rýže loupaná |
120 g |
Šalvěj čerstvá |
15 g |
Sůl |
6 g |
Šunka parmská |
40 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vývar slepičí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, Parmezán pokrájíme na tenké plátky, parmskou šunku na proužky. Vývar nalijeme do rendlíku a zahřejeme. Přidáme lístky máty a necháme louhovat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme polovinou vývaru se šalvějí a za stálého míchámí zvolna vaříme. Až se vývar zcela vsákne, přilijeme druhou polovinu. Vaříme až do úplného vstřebání vývaru. Hrnec odstavíme, přimícháme máslo, podle chuti osolíme a opepříme. Proužky šunky smícháme s rýží, upravíme na talíře a obložíme plátky Parmezánu.