Nákyp z fenyklu se sýrem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 3 ml
Créme fraiche 150 g
Fenykl čerstvý 1 kg
Koriandr čerstvý 1 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 60 ml
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 20 g
Rajčata sušená sterilovaná 200 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 2 špetka
Sýr Brynza 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný fenykl omyjeme a nakrájíme na pásky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a nakonec fenykl. Ochutíme koriandrem, špetkou solí a pepřem. Vložíme na plátky rozkrájená sušená rajčata, vlijeme také šťávu ze skleničky od rajčat. Vše povaříme 15 minut, přimícháme crème fraiche, drobně nasekanou petrželovou nať, podle vlastní chuti přilijeme citrónovou šťávu.
  2. Pečící formu vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy.
  3. Brynzu smícháme spolu se smetanou, přidáme sůl, pepř, sladkou mletou papriku a potřeme povrch směsi ve formě.
  4. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 25 - 30 minut. Po vytažení z trouby, necháme nákyp 5 minut odpočinout. Krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.