Nákyp z fenyklu se sýrem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
3 ml |
Créme fraiche |
150 g |
Fenykl čerstvý |
1 kg |
Koriandr čerstvý |
1 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Brynza |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěný fenykl omyjeme a nakrájíme na pásky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a nakonec fenykl. Ochutíme koriandrem, špetkou solí a pepřem. Vložíme na plátky rozkrájená sušená rajčata, vlijeme také šťávu ze skleničky od rajčat. Vše povaříme 15 minut, přimícháme crème fraiche, drobně nasekanou petrželovou nať, podle vlastní chuti přilijeme citrónovou šťávu.
- Pečící formu vymažeme máslem a připravenou směs rozložíme na dno formy.
- Brynzu smícháme spolu se smetanou, přidáme sůl, pepř, sladkou mletou papriku a potřeme povrch směsi ve formě.
- Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupňové teplotě 25 - 30 minut. Po vytažení z trouby, necháme nákyp 5 minut odpočinout. Krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem.